FAQ:s
Vi har svaren på dina frågor om menstrosor!

FAQ:s om menstrosor.

Menstrosor används som ett tryggt, hållbart och snyggt mensskydd. De ersätter alla andra mensskydd och är snälla mot kroppen och miljön. Alla våra menstrosor innehåller superabsorberade tyglager som håller vätska.  I menstrosorna finns även en fuktspärr som förhindrar läckage. Kort och gott; menstrosor som både absorberar all vätska och håller den kvar i trosan, hela dagen och/eller natten. När man är klar med dem kan de tvättas och användas igen. Vi är dessutom riktigt stolta över att våra menstrosor är supertunna, riktigt snygga och diskreta med svart ut- och insida. 

Hur mycket man blöder vid en menstruation är såklart individuellt men de flesta blöder 20-80 ml blod under en mensperiod.

För att du lätt ska kunna välja vilka menstrosor som passar just dig bäst har vi graderat dem med tre droppar som visar hur mycket vätska de absorberar. En droppe passar de dagar som du har lätt flöde, två droppar för medelrikt flöde och tre droppar för dagar med rikligt flöde. Kanske behöver du några olika par för olika dagar av din mensperiod. Du kommer snabbt att känna vad som passar just dig, kontakta oss annars om du vill ha hjälp att välja.

Hur ofta du vill byta menstrosor är individuellt och med tiden kommer du att känna vad som passar dig. Våra menstrosor absorberar mer än man tror och kan därför bäras under en hel dag eller hel natt. Vår rekommendation är att det behövs ca två till tre par per dygn och när de har tvättats är de redo att användas igen!

För att du lätt ska kunna välja vilka menstrosor som passar just dig bäst har vi graderat dem med tre droppar. De står för låg, medel och hög absorptionsnivå. Efter att du har funderat över vilken nivå som passar dig bäst kan du välja den trosmodell som tilltalar dig mest. I vårt sortiment finns något för alla oavsett om du föredrar hög midja, string, sömlösa trosor eller varför inte riktigt mjuk och snygg spets. Eftersom alla våra modeller är supersköna tror vi att du kommer bli riktigt nöjd oavsett val av modell! 

Är det första gången du beställer (grattis till ett klokt val!) rekommenderar vi att du kikar på vår storlekstabell som du hittar här. Under varje produkt står det även om menstrosan är normal eller liten i storleken. Om du befinner dig mellan två storlekar, välj den största. 

Nästan precis som dina vanliga trosor! När du använt dem; skölj dem i kallt vatten, tvätta i 40 grader och häng på tork! Undvik sköljmedel och blekmedel. Genom att följa ovanstående råd ger du dina menstrosor flera års livslängd. Vill du veta mer om våra tvättråd, klicka här.   

Hur många menstrosor du behöver beror på flera aspekter. Om du har tillgång till tvättmaskin i hemmet och kan tvätta ofta, hur riklig mens du har och hur ofta du vill byta menstrosor. Efter att du har använt dina menstrosor några gånger kommer du att känna vad som passar dig bäst utifrån just ditt flöde och hur ofta du vill byta. Vår rekommendation är att det behövs två till tre par per dygn och när de har tvättats är de redo att använda igen. Tänk på att inte torktumla våra menstrosor så räkna in lite torktid för de par du köper.

Det kan ju hända att vi är partiska men givetvis är de det! Tamponger och bindor är avsedda för engångsbruk och ska slängas efter användning. De har en tendens att bli marint skräp och dess yttre förpackning är dessutom ofta gjord av plast. Så självklart är menstrosor som kan användas om och om igen ett klokt och långsiktigt val!

Våra menstrosor är perfekta att kombinera med andra mensskydd. Kanske använder du menskopp eller tampong som ibland läcker och vill känna dig mer trygg. Då är menstrosor ett perfekt komplement. Kanske vill du använda menstrosorna på natten (de är helt fantastiska att sova i) och kombinera dem med ett annat skydd på dagen. Vad du än väljer är våra menstrosor ett utmärkt val, för hela eller delar av dygnet, ensamt eller ihop med annat mensskydd.

Nope! Vi har ställt väldigt höga krav på att våra menstrosor ska se ut och kännas precis som dina vanliga trosor. En vanlig reaktion som vi hör från våra kunder är att man glömmer bort att man har ett mensskydd på sig. Alla våra menstrosor har en svart utsida och svart insida så att vaken blodet eller den absorberande ytan syns. Flera av våra modeller är dessutom sömlösa vilket bidrar till att de blir osynliga under dina kläder. 

Om du skulle snubbla och få ett blödande sår på knät som blödde ner dina byxor, skulle du då tvätta byxorna separat? Antagligen inte. Precis så funkar det med menstrosor. Blod är varken smutsigt eller ofräscht så därför kan du tryggt tvätta dem med dina vanliga kläder. 

Absolut inte. En del menstrosor på marknaden saluförs som antibakteriella vilket betyder att de innehåller nanosilver som är mikroskopiska partiklar med bakteriedödande effekt. Efter att ha läst mängder med artiklar och forskning om ämnet fick vi klart för oss att vi INTE ville sälja produkter med nanosilver. Ämnet är direkt olämpligt att använda nära sitt känsliga underliv då det påverkar både din kropp och miljön negativt. När dessa produkter tvättas lossnar nanopartiklarna och följer med avloppsvattnet ut till reningsverken. De kan inte brytas ned, är giftiga för många organismer och har negativa miljökonsekvenser. Vi på menstrosan.se har därför valt att INTE använda någon antibakteriell behandling på våra produkter. Våra produkter består istället av olika lager textil som både absorberar och andas för allra bästa känsla.

För att dina menstrosor ska behålla sin fantastiska funktion rekommenderar vi att du hänger dem på tork. Hög värme från torktumlare kan förkorta menstrosornas livslängd. 

Menstrosor är ett utmärkt val för den unga användare. De är snälla mot kroppen och är lättanvända. De kräver färre byten än andra mensskydd och är diskreta då de är helsvarta. Vår modell Classic finns från storlek XXS (motsvarar storlek 146-152) och är populär hos våra yngre kunder. 

Om det är första gången du ska använda dina nya menstrosor rekommenderar vi att du tvättar dem före du använder dem. Det gör att absorptionsförmågan förbättras och därmed ger menstrosan maximal funktion. 

Menstrosor är snälla mot kroppen, miljön och på sikt, även för plånboken. De är trygga mot läckage och håller högsta komfort. Framtidens mensskydd helt enkelt!

Frakt, leverans och retur.

Frakten kostar 39 kr men om du beställer för över 500 kr bjuder vi på frakten.

Om du vill göra en retur på en vara behöver du säkerställa att varan är oanvänd, i originalskick och har etiketter kvar. Varan får inte visa några tecken på användning. Skicka ett mail till retur@menstrosan.se med följande information senast 14 dagar efter att du emottagit varan:
– Ordernummer
– Orsak till retur
– Bild på produkten
Efter att vi godkänt returen skickar du tillbaka produkten/produkterna till:

Carielle AB
Enbacken 33
18744 Täby

Märk kuvertet retur. Du bekostar själv returfrakten.

Se här hur du går tillväga vid en eventuell reklamation.

Övriga frågor.

Många kvinnor har upplevt detta och det är helt normalt. Att grenen på mörka trosor efter några månaders användning bleks beror på slidans ph-värde. Det uppstår en kemisk reaktion mellan flytningar och tyget som kan påverka tygets färg. Om du upplever dina flytningar som onormala eller illaluktande, har klåda eller på annat sätt är avvikande bör du söka vård.

Carielle AB är vårt företagsnamn och eftersom det är vi som säljer menstrosorna blev det Menstrosan by Carielle!

Allt du behöver veta om menstrosor

Här har vi samlat information om allt du behöver veta. Och lite till.

0
Din Varukorg
  • No products in the cart.