Tvättråd menstrosor

Vi har ställt riktigt höga krav på våra menstrosor. De ska vara minst lika sköna som dina vanliga trosor, såklart vara pålitliga mot läckage och dessutom vara snygga! För att de ska få fortsätta att vara allt detta så behöver du se till att tvätta trosorna för första användning.
Detta gör att absorptionsförmågan förbättras. Det är även bra att du ger dina nya trosor lite extra kärlek.

Här berättar vi om tvättråd för menstrosorna:

icon-tvättråd

1. Använd

Använd menstrosorna precis som dina vanliga trosor när du har mens.
Click Here
icon-menstrosan.se

2. Skölj

Innan du lägger menstrosorna i tvättmaskinen är det bra om du sköljer ur dem i kallt vatten eftersom det löser upp blod bra.
icon-menstrosan.se

3. Tvätta

Tvätta menstrosorna på max 40 grader (eller handtvätta). Undvik blekmedel och sköljmedel.
icon-menstrosan.se

4. Häng

Häng menstrosorna på tork. (Bli inte arg på menstrosorna om de tar lite tid på sig att torka, de innehåller fler lager tyg än vanliga trosor…)

Tvättips!

För att säkerställa att dina kläder blir ordentligt rena är det en bra idé att rengöra tvättmaskinen. Det kan du göra genom att ibland köra en tom maskin på 90 grader. Passa samtidigt på att rengöra maskinens filter och fack för att minska bakterietillväxt.

 

Förr var rådet att tvätta textilier som underkläder och handdukar i minst 60 grader. Nu har både tvättmaskiner och tvättmedel blivit så effektiva att de tvättar rent redan vid 30-40 grader. Bra för kläders hållbarhet och betydligt bättre för miljön. 

Allt du behöver veta om menstrosor

Här har vi samlat information om allt du behöver veta. Och lite till.

0
Din Varukorg
  • No products in the cart.